Mi az XBody edzés forma?

 

Az X-Body ma a legkorszerűbb izomstimulátoros edzésforma.
Működésének alapja az ún. EMS technológia, amely intenzív izommunkára ösztökéli a testet, anélkül, hogy ízületi terhelés történne.
A felszíni és a mélyizomzatot egyidejűleg dolgoztatja.

Az X-Body elektródái más eszközökkel ellentétben teljes felületükön, egyenletesen vezetik az áramot, így az impulzus igen hatékony izommunkát képes kiváltani. A felszereléshez tartozó ruha, ellentétben a más termékeket kiegészítő darabokkal, tökéletesen felsimul a testre, így az elektródák teljes felületükkel, stabilan, elcsúszás nélkül érintkeznek a testtel. A különböző típusú gépek beállítási lehetőségei (pl. egyéni edzésprogram) szintén kiemelik az X-Body-t a más típusú, kevésbé korszerű elektromos izomstimulátorok közül

Az XBody olyan technológiát kínál, amely mindenki számára lehetővé teszi az izmok koncentrált, hatékony és biztonságos fejlesztését. Mivel az izmok stimulációja külső, elektromos inger által következik be, ezért bármilyen szintű mozgáskoordinációval, pontos testtudat nélkül is hatékonyan és tökéletesen végezhető a tréning. Az különböző testrészek az egyénnek megfelelő intenzitású impulzussal motiválhatóak, ezért a testi diszbalancia is kiegyenlíthető.
Az erősítő edzés előnye, hogy a terheléssel az artériás izomzat is fejlődik, a rugalmas érfal által a szívinfarktus kockázata csökken. Az izmok maximális megterhelése az edzés utáni kalória felhasználást is jócskán megnöveli, így az ún. EMS technológia a túlsúly leküzdésében is fontos szerepet játszhat. A fejlett izomzat a csontritkulás megelőzésében is hatékonyan képes közreműködni, hiszen a nagyobb tömegben tapadó izomzat külsőleg támogatja a struktúrát, illetve a súlyt tartó csontokat kompenzálásra kényszerítve, közreműködik megerősödésükben.
AzXBody előnye egy hagyományos terheléses edzéssel szemben, hogy a felszíni izmok mellett a nehezen elérhető tartóizmokat is stimulálja, így segítségével a hátfájás, a derékpanaszok és a gerincsérv is kezelhető. Emellett teljesen izületkímélő, hiszen az izomkontrakció közvetlenül és célzottan érhető el.
Az XBody a rehabilitációban is kiválóan alkalmazható, hiszen az izmok aktiválása akár fekve is igen hatékonyan végezhető. A gép pontos és biztonságos, a különleges elektródák az elmúlt két év szívsebészeti kutatásainak eredményei. Mivel rendkívül hajlékonyak, így kiválóan simulnak a testre, az aranyozott csatlakozóknak köszönhetően az impulzus nem koncentrálódik egy pontban, hanem az elektróda teljes felületén, egyenletesen áramlik. Ezzel tökéletesen sikerült kiküszöbölni a korábbi elektromos berendezésekből ismert kellemetlen, csípő érzést, és az izmok nem megfelelő, kis helyre koncentrálódó stimulálását

Miért jó az XBody?

 

Időtakarékos

Mivel minden izomcsoport egyidejűleg dolgozik, így 20-25 perc elegendő egy edzéshez.

Izomépítő

Az elektródák közvetlenül a testen hatnak a fontos izomcsoportok fölött, hogy minden impulzus pontosan célba érjen. Így biztosan semmi nem megy félre.

Fájdalomcsökkentő

A stimuláló elektródák, amelyek az edzőruhába vannak építve, a gerincoszlop mentén is megtalálhatóak, hogy ezek a ritkán edzett izmok is dolgozzanak. A hát izmai megerősödnek, amely a hátproblémák enyhülését jelentheti.

Optimalizálja a testzsír-százalékot

A hatékony edzés átalakítja a test kalóriafelhasználását, így hatásos eszköze a fogyásnak és a zsír csökkentésének.

Kíméli az ízületeket

Az elektomos impulzusok közvetlenül az izmokra hatnak, ezért nem éri terhelés az ízületeket, és nem lesznek megerőltetve – szemben más, súlyokkal végzett edzésformákkal.

Kiegyensúlyozott izomzatot épít

A beépített elektródákkal akár minden izomcsoportot építhetünk egyszerre, vagy csak a programban kiválasztottakat. Ezzel kifejezetten a test “gyengébb pontjait” is erősíthetjük.

Javít életminőségén

Testtartása is javulásnak indul, mivel az elektromos izomstimuláció a mélyebb izmokra is hat. Ez pedig az általános közérzetéhez is hozzájárul.
Az izmok és a kötőszövetek vérkeringése is javul, így bőre feszesebb, tónusosabb lesz. Milyen hatékony cellulit kezelés! Az izomerősítés a csontokat is erősebbé teszi, hogy sokkal ellenállóbbak legyenek a törésekkel szemben. Ez egyben a csontritkulás megelőzésében is fontos szerepet játszik.